• 0 551 446 47 89
  • info@noyangrup.com.tr

Isıtma ve Sıhhi Tesisat

Isıtma ve Sıhhi Tesisat

Isıtma ve Sıhhi Tesisat

Isıtma ve Sıhhi Tesisat Eğitimi Sertifikası

Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, meslekî yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir.

Uluslararası düzeyde meslek elemanlarından beklenen yeterlikler çeşitli araştırmalar ve yerli/yabancı uzman görüşlerine dayanılarak tespit edilmiş, elde edilen sonuçlar program çalışmalarına aktarılmıştır.

Beceri geliştirmeye yönelik olarak tasarlanan bu modüler programı geliştirme sürecinde ilgili tüm paydaşlar ve ülkemizin önde gelen sektör temsilcileri ile iş birliği yapılmış, kişi ve kurumların program çalışmalarına doğrudan katkıları sağlanmıştır. Sektör ve kurumlarının beklentileri programa yansıtılarak, belirlenen yeterlikler ünitelerin temel dayanağını ve içeriğini oluşturmuştur.

Bu programın hayata geçirilmesiyle, işgücünün bireysel gelişimine, istihdam edilebilirliğinin artırılmasına, işletmenin verimlilik ve kalitesine, sektörün daha kalifiye çalışan ihtiyacının karşılanmasına ve bunların sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlanmıştır.

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ISITMA VE SIHHİ TESİSAT
ALAN : TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
MESLEK : TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ISITMA VE SIHHİ TESİSAT
MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI

Isıtma ve sıhhi tesisat işlerini sağlık ve güvenlik şartlarına uygun olarak yapabilen kişidir.


TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ISITMA VE SIHHİ TESİSAT EĞİTİMİ PRPGRAMINDA İSTİHDAM ALANLARI
Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler; başta tesisat teknolojisi ve İklimlendirme olmak üzere birçok sanayi alanında ve kamu kurumlarında ısıtma, sıhhi tesisat ve kanalizasyon işlerinde çalışabilirler.
Programın sonunda mesleğe yönelik olarak kursiyer;
1. Sac işçiliği ve çelik, bakır, plastik, alüminyum, beton boruları montaja hazırlar ve monte edebilecektir.
2. Kat kaloriferi tesisatı ve ısıtıcı montajları yapabilecektir. 
3. Kazan dairesi tesisatını çeker, boyler ve eşanjör bağlantılarını yapabilecektir
4. Binaya temiz suyu alır, hidrofor ve mobil sistem sıhhi tesisat yapar, bina atık su bağlantısını döşeyebilecektir.
5. Vitrifiye ve armatür montajları, aksesuar montajı yapabilecektir. 
6. Sıhhi tesisat projesi ve armatür montaj resimlerini çizebilecektir.

Sertifika Geçerliliği
Kursiyere verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir olan üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyer, edindiği sertifikayla işin uygulanışı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir.Sertifikanın aşamalarına aşina olduğu göstererek de ilgili işler için gerekli olan yetkinliklerden birini karşılamış olur. Kursiyer, sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla edinir.